Бейзболни ръкавици

Бейзболните ръкавици са различни за всеки играч. Има няколко стила на бейзболни ръкавици за всяка позиция, в зависимост от средата и целта на играта. Например ръкавицата на нападателя е различна от ръкавицата на питчера по отношение на това, което изпълнява. Обичайно е да имат различни характеристики и дизайн.

Само шепа други спортни играчи могат да избират от различни ръкавици. Въпреки голямото си разнообразие, бейзболните ръкавици имат обща функция: да защитават, утешават и поддържат ръката на играча.

Какви видове бейзболни ръкавици има?

Шлем на стомна

Ръкавиците за стомни често са по-леки. В резултат на това ръкавиците на питчерите са по-слаби от тези, използвани в полето. Играчите, които желаят да прикрият шевовете на топката при хвърляне, могат да го направят с добавяне на мрежи към тези ръкавици. Пичърът може да контролира траекторията на топката с помощта на тази техника.

Ръкавицата за стомна има за цел да осигури плътно прилягане на ръката. С тази настройка е възможно да се хванат топки, хвърлени обратно към стомна. Тъй като няма подплата, тази ръкавица е по-малко защитна от другите. Затворената мрежа върху ръкавицата на питчер е от съществено значение за скриването на топката от тестера и за подвеждането му.

Infielders използват ръкавицата.

Вътрешните играчи на бейзбола са най-натоварените играчи на терена. Работата на играча е да обикаля зоната и да жонглира с топката между двете си ръце. За да бъдете в крак с бързината и пъргавината на играча, се препоръчват само по-дълги и по-леки ръкавици.

За да получат дълга ръка, вторият и третият играч трябва да използват по-дълги и по-леки ръкавици. Отворени ремъци и дълги, дълбоки джобове са някои от отличителните белези на типа ръкавици на играча на полето.

Например, трета ръкавица, тази на бейсмен, има специални функции, които му позволяват да хваща топки, пътуващи със скорост от 95 мили в час или повече на разстояние, близко до плочата.

Ръкавица за хвърляне

Ръкавицата на уловителя компенсира липсата на предишните ръкавици. По-големият размер, по-дебела подплата (още повече подплата) и по-тежкото усещане на тези поръчкови бейзболни ръкавици ги отличават от останалите ръкавици в бейзбола.

Ръкавиците Catcher служат за съвсем различна цел от другите ръкавици.

Топките, които са ударени силно, имат най-голямо въздействие. Поради удари от струни, топките се пропускат и удрят слабо, което се отразява на тяхната точност. Твърдо ударените топки нараняват определени ловци, както и намаляват скоростта на излизане.

Някои хора дори сравняват ръкавицата с “плоска възглавница” поради силната й форма.

Различните бейзболни ръкавици за различни позиции са важни поради особеността на ръкавиците на ловците.

Първият бейзмен използва ръкавицата.

Първите бейзболни ръкавици, по-големи от повечето стилове на бейзболни ръкавици, нямат разделяне на пръстите. Ръкавиците на първия бейзмен са оформени като ръкавици, за да уловят възможно най-много топки за кратък период.

H-web дизайнът и уеб дизайнът на единична публикация преобладават при първите ръкавици за бейсмен, а зашитата кожа придобива истинска H форма в уеб зоната. Освен това, последното изглежда като пресечна точка между уеб публикациите по по-гъвкав вертикално-хоризонтален начин.