Какво представляват тенис лигите и как функционират?

Участието в състезания е един от най-приятните аспекти на тениса на всяко ниво. Имате възможност да изпробвате уменията си срещу хора с различни стилове и таланти, а необходимостта да сте концентрирани поставя на изпитание психическата ви сила.

Участието в турнири на съответното ниво е един от начините да се състезавате. Те са забавни, но може да се наложи да платите такса за участие в размер на 50 USD, да пътувате много и да отделите неопределено количество време. Друга възможност е да играете в лига. В Съединените щати има много различни разновидности на такива лиги, но те често са по-евтини от турнирите, имат по-предсказуемо време и изискват по-малко пътуване.

Лиги за тенис за възрастни

В лигата на USTA всяка година участват над 300 000 играчи. Това е страхотен начин да останете активни, докато подобрявате тенис уменията си и се състезавате за национален шампионат. Ако обичате тениса, ще ви хареса да участвате в Лигата на USTA и да бъдете част от отбор. за играчи на 18 и повече години играта в лигата започва на местно ниво и обикновено е подредена по възрастови групи в съответствие с Националната програма за тенис рейтинг (NTRP). Шампионите от местната лига преминават в районни и секционни турнири, а шампионите от секционните турнири се класират за Националния шампионат на Лигата на USTA.

Какво представляват ранглистите по тенис за юноши и девойки?

Винаги има начин да се класират играчите в състезателния тенис. Това служи за две цели: дава на играчите нещо, по което да оценяват постиженията си, като определя кой да попадне в най-невероятните състезания.

В тениса за юноши се използват широко множество системи за класиране. Всички те класират играчите, макар и по различни критерии. Високият рейтинг в юношеската ранглиста може да спечели на играчите място в професионално състезание, да им осигури спонсори и да привлече вниманието на институциите. В тази статия ще разгледаме как работят двете най-престижни системи за класиране при юношите.

Тенис лакът

Лактите ни са едни от най-вълнуващите стави в тялото, но те могат да бъдат и едни от най-неудобните, когато ни заболят. Милиони хора страдат от хронична болка, а лакътят на човек е една от най-честите причини. Когато ръката е възпалена, може да бъде предизвикателство да се изпълняват ежедневните задължения, а със задълбочаването на дискомфорта ръката може да стане почти неподвижна.

Много хора изпитват хронична болка в лакътя, без дори да го осъзнават. Много от случаите включват тенис лакът или лакът на голфър, но много хора не са наясно с разликите. Лакътят на тенисиста или голфъра засяга широк кръг от хора, не само голфъри, и тенисисти. Много пациенти няма да могат да направят разлика между тези две заболявания поради поразителната им прилика.

Те се различават, въпреки че е трудно да бъдат разграничени. Ето как да разберете това.

Каква е разликата между лакътя на голфъра и лакътя на тенисиста?

Не е ли едното от тениса, а другото от голфа? За съжаление всеки може да бъде засегнат от тенис лакът. Допълнително увреждане на епикондилите причинява разликите между двете. Лакътят на тенисиста се причинява от увреждане на латералния епикондил, докато увреждането причинява лакътя на голфъра на медиалния епикондил.

Незначително разкъсване обикновено причинява тези в областта, които се износват с течение на времето и се влошават, докато използвате лакътя си. Когато нещо започва като леко раздразнение, то може бързо да прерасне в значителен проблем, ако не му се обърне внимание. Постоянната хронична болка е стабилен процес, който води до превръщането ѝ в тема, може да затрудни определянето на това дали имате истинска травма или не.

Лъкът на голфъра

Хроничната болка може да идва и да си отива. Постепенният процес води до това, че тя става все по-тежка. Лакътят на голфъра е подобен на лакътя на тенисиста, но симптомите са различни. Лакътят на голфъра (медиален епикондилит) се среща много по-рядко от лакътя на тенисиста. Лакътят на голфъра причинява прогресивна болка, но към края тя може да стане непоносима. Болка и дискомфорт от вътрешната страна на лакътя, които се влошават, придружени от изтръпване или мравучкане в ръцете или китките, са някои от симптомите на лакътя на голфъра.

Много по-вероятно е лакътят на голфъра да бъде причинен от спортуване, отколкото лакътят на тенисиста, който обикновено се причинява от ежедневни дейности. Сред тях са спортовете с ракети, хвърлянията и вдигането на тежести. Хората, които се занимават с професии, свързани с мощни движения на ръцете, като водопроводчик или дърводелец, също са изложени на риск. Най-уязвими са хората на възраст над 40 години, с наднормено тегло, пушачите или тези, които редовно извършват повтарящи се динамични движения.