Как да изберем екипировка за тенис?

Правилната тенис екипировка, екипировка и облекло със сигурност могат да повлияят на това как играят атлетите. Използването на правилното оборудване може да направи разликата между победата и загубата. В тениса има различни тенис оборудване и всички те трябва да бъдат избрани внимателно.

В тениса най-често се използват ракети, топки, оборудване за писти и тренировки, облекло и обувки. Цялото това оборудване може да помогне на играчите да подобрят играта си. Спонсорите на топ тенисисти изучават всеки тенисист, преди да му дадат оборудването си, за да гарантират, че оборудването, което са предоставили, съответства на стила на игра на играча.

КОИ СА 3-ТЕ ОСНОВНИ ВИДА ТЕНИС РАКЕТИ?

За любители играчи, които искат да подобрят играта си, някои съвети, които трябва да имате предвид, когато купуват оборудването си за тенис.

Тенис ракетата е една от основните части на тенис екипировката. Не можете да играете тенис без него – няколко производители на тенис като Wilson, Babolat, Dunlop, Gamma и други. Изборът на подходяща тенис ракета не зависи от цената на шума.

Това, че е скъп, не означава, че е точният за вас. Обикновено стилът на игра на всеки играч определя правилния вид ракета за него. Размерът на ракетата, теглото на главата, материалът на рамката и струните могат да повлияят на вашия ход. Например, по-твърда ракета с по-тежко острие е по-малко вероятно да изпрати топката в неочаквани ъгли.

Това означава, че играчите, използващи този тип ракети, могат лесно да контролират ъгъла на топката. За разлика от тях, шумът с по-твърда рамка е по-мощен. Следователно това е избор между власт и контрол. Обикновено трябва да се откажете от другото, ако изберете едно. За щастие, производителите на ракети намират начини да имат и двете, без да жертват нито едно.

Тенис топките също са важни. Една от първите популярни топки е топката за тенис Slazenger. Slazenger е британска компания, която произвежда спортно оборудване, включително прочутите топки Slazenger за тенис. От друга страна, популярните производители на топки за тенис включват Wilson, Dunlop, Gamma, Penn и Slazenger.

Тенис топките са с диаметър 2,7 инча и обикновено са жълто-зелени. Традиционно има два вида тенис топки: топки под натиск и топки без натиск. Въпреки това, на теория, 24 различни топки се различават по скорост, филц и отскок.

Има много марки тенис топки, които се използват в различни турнири. Една от тях са топките Slazenger. Компанията Slazenger е избраният доставчик на топки на Уимбълдън от 1902 до 2015 г.

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ТЕНИС РАКЕТА И РАЗМЕР НА ЗАХВАТА

Когато купувате тенис топки за тренировки или тенис турнири, най-добре е да изпробвате всички налични топки, за да можете да изберете тази, която отговаря на вашата игра. Издръжливостта на топката също е решаващ фактор. Една топка за тенис с добро качество обикновено издържа един месец. Типът на повърхността, на която играете, също определя коя топка ви подхожда най-добре.

Що се отнася до облеклото и обувките за тенис, няколко марки също произвеждат всички видове тенис обувки и облекло за различни видове играчи. Както при друго оборудване за тенис, правилните обувки и облекло за вас ще зависят от вашия стил на игра и други характеристики, като например вашата физика. Ако искате да се насладите на тениса максимално, трябва да сте сигурни, че разполагате с подходящото оборудване, облекло и т.н.